Ford Mustang Coupé

Voor een onvergetelijke dag!

Ford Mustang Coupé 4.7 V8 ‘Eleanor Style’

Deze gave Ford Mustang Coupé hebben we in 2023 kunnen toevoegen aan de collectie.
Geïmporteerd naar Nederland in 1998. Ca. 10 jaar later volledig gerestaureerd. Deze gave Mustang is van het geliefde bouwjaar 1967 met een knipoog naar de GT500 fastback Eleanor. Bekend geworden in de film met Nicolas Gage ‘gone in 60 seconds’. Pepper gray metalic met black striping, verzegeld met een schitterende blanke lak laag. De nieuwe replicawielen maken het plaatje compleet. Die combinatie met een heerlijke v8 met een dubbele ‘open’ uitlaat maakt ook de beleving fantastisch. Met deze Mustang onderscheiden we ons van wat doorgaans als Mustang trouwauto wordt aangeboden. Een echte blikvanger die je in het echt gezien moet hebben.

Huur deze auto!

Prijs

€495,- per dag. 

Deze prijs is exclusief de verreden brandstof en eventueel bijkomende kosten. 100 km. vrij.

Specificaties

Verhuur: zelf rijden
Model: Mustang 4.7 V8 289
Kleur: Grijs metalic
Bouwjaar: 1967
Gewicht: 1310 kilogram
Vermogen: 4700cc, 225PK 305NM
Transmissie: Automaat

Bekijk ook onze andere auto’s

  • Verhuur van klassieke auto's en trouwauto's
Onze auto’s

Geschiedenis

De Ford Mustang is een van de meest in het oog springende modellen van het Amerikaanse autobedrijf Ford. Een echte icoon in de autogeschiedenis.Vanaf de introductie in 1964 tot op de dag van vandaag doet het design van de Ford Mustang vele harten sneller kloppen.

De ontwerper John Najjar was een groot fan van het gevechtsvliegtuig de P-51 Mustang (vandaar de naam). Het eerste exemplaar rolde op 17 april 1964 van de productieband en sindsdien zijn er zeer veel van verkocht, de Ford Mustang is geleverd in Coupe, Cabriolet en Fastback uitvoering.
Ook in Europa werd de Ford Mustang in de jaren zestig zeer goed verkocht. De Mustang werd van 1965 tot 1967 zelfs ook in Nederland geassembleerd, bij de Nederlandse Ford-fabriek in Amsterdam.
Door zijn looks werd de Mustang ook vaak gebruikt in bekende films zoals ‘Bullitt’, ‘Gone in 60 seconds’ en ‘James Bond Goldfinger. Dit zijn modellen na de facelift in 1967. Een stoerdere voor en achterkant waren de voornaamste wijzigingen.

Filmauto

Filmauto’s zijn altijd felbegeerd, zeker als ze uit een blockbuster komen. Een van de favorieten is ongetwijfeld deze Shelby Mustang, waarin Nicolas Cage in Gone in 60 Seconds reed.

Van de Mustang ‘Eleanor’, die gebruikt werd tijdens de opnames van de film uit 2000 werden vijf auto’s gebouwd, waarvan er nu nog drie in omloop zijn. In Amerika worden replica’s van de auto verkocht voor meer dan 300.000 euro.

Deze Mustang maakt niet alleen deel uit van de Hollywoodgeschiedenis, het is ook een van de mooiste muscle cars die ooit werden gebouwd. Zijn strak gelijnde motorkap en de indrukwekkende aerodynamische elementen geven hem een nog gespierder uiterlijk. Opvallend zijn ook de twee zwarte racestrepen in het midden en bijpassende ‘GT 500′-stickers die langs de onderkant van de auto lopen.
Als je de motorkap opent, zie je een 5,8 liter achtcilinder motor van Ford Racing. Die is gekoppeld aan een handgeschakelde vierversnellingsbak en de sportauto is 400 pk sterk.

Zie ook de link hieronder:
https://www.youtube.com/watch?v=mblvPABLfoo

[1] https://nl.wikipedia.org/wiki/Ford_Mustang
[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Eleanor_(automobile)