Routes

Klassiekrijden heeft een aantal leuke routes uitgezet. Al puzzelend komt u zo langs de mooiste plekjes. Doe rustig aan, ga genieten van de mooie omgeving. Af en toe even er uit om even de benen te strekken. Of even wat te eten of te drinken. Zo beleeft u een heerlijke morgen/middag of dag in een klassieke auto. Een hele beleving!

 

Hanzestedenroute

De Hanzestedenroute is ca 100 km en gaat langs enkele Hanzesteden zoals Kampen, Hattem, Deventer en Zwolle. Het Hanzeverbond ontstond in de 14de eeuw uit de samenwerking tussen een aantal Noordduitse kooplieden en werd een belangrijke economische verbinding. Het beschermen van de aangesloten handelslieden en het uitbreiden van de handel waren haar voornaamste doelen. De sfeer hiervan is nog steeds te proeven in de stadscentra en de routes langs de IJssel.

Het is zeker de moeite waard om de binnenstad van de zeven historische Hanzesteden te bezoeken, elke stad heeft zijn eigen sfeer en charme. Even een frisse neus en genieten op een terrasje van een historisch decor. Inspiratie opdoen? Kijk op www.hanzesteden.info of download de Hanzesteden app voor alle highlights: http://hanzestedenapp.nl

 

 

Dijkenroute

De dijkenroute is een route van ca 75 km en gaat door het achterland van Kampen, Genemuiden, Zalk en Zwolle. Onderweg kunt u puzzelvragen oplossen. Ook zijn er allerlei weetjes over de omgeving en tips en ideeën om er even uit te gaan.

 

Veluwe-IJsselroute

De Veluwe-IJsselroute is een route van ca 120 km. Deze gaat langs Kampen, Hattem, Epe, Terwolde, Veessen en omgeving. Een afwisselende route over mooie landweggetjes met boerderijen, door de bossen en langs de IJssel. Onderweg zijn er diverse plekjes aangegeven om er even uit te gaan.

 

Sallandroute

De Sallandroute is een route van ca 80 km. Deze leuke tourrit gaat door het hart van Zwolle en omgeving. Een afwisselende route met leuke weggetjes. Ook kan onderweg een kasteel worden bezocht en kan er een leuke stop gemaakt worden in bv Heino.