Onze Volvo P210 Duett

Verhuur: zelf rijden of met chauffeur
Model: P210A (5-deurs)
Kleur:  Two-tone Midnight bleu met beige/grijs
Bouwjaar: 1960
Gewicht:  995 kg
Vermogen: 1778cc 75 PK
Transmissie: 4 versnellingen, handgeschakeld

Deze Volvo Duett is sinds de zomer van 2017 in ons bezit.

De Volvo Duett, twee auto's in één! De Volvo met het meeste ‘karakter’.
Eén van de tot nu toe meest geliefde Volvo's was de Katterug "bestel", beter bekend als “Duett”.
Gedurende 20 jaar bleef deze kruising tussen familie- en bestelauto in productie, typisch Volvo.
Nog steeds mag de Duett zich, vooral in Noord-Europa, verheugen in een bovengemiddelde belangstelling.

In 1962 was de opvolger van de Duett in de vorm van de Amazon-combi al klaar.
Bij Volvo was echter duidelijk dat een Amazon-combi geen opvolger was voor de Duett, immers de laadruimte was veel kleiner. En dus ging de productie door, tot oktober 1965, toen de laatste PV544 geproduceerd werd.  Nu zou Volvo wel stoppen met de productie van de Duett, dacht iedereen. Dus niet en ondanks drie combi-modellen, Amazon, 145 en Duett produceerde Volvo verder. Verantwoordelijk hiervoor waren onder andere grote bedrijven als Televerket, waarvan we de oranje Duetten nog steeds in Zweden zien rondrijden.  ln 1969 was het dan toch afgelopen! Voor de echte Duett rijders (en dit waren er veel) betekende dit bijna hetzelfde als de ondergang van de wereld. Björn Eric Lindh schreef heel passend in zijn boek: “beter als een Duett? Bestaat niet!'”
De P210 was het laatste model van de legendarische Duett.

Onze Duett heeft naar onze mening de mooiste kleurstelling. Midnight bleu met beige/grijs. Two tone.  Ook het interieur is heel retro. Blauw/rood met een jeans streep. Hij is af door de Gangster kap met het originele imperiaal.  De auto heeft z’n gebruikssporen. Zogenaamd het juiste patina. Zeer fotogeniek en voor veel doeleinden te gebruiken. Leuk die openstaande achterdeuren. Let op de houten latten laadvloer. De foto’s zeggen genoeg.

Zeer geschikt als trouwauto. En een fantastisch alternatief voor bijvoorbeeld een T1 busje. Te huur zowel met als zonder chauffeur. Ook is het mogelijk om bv een familielid te laten rijden! Maar ook een lekkere auto voor een tourrit met z’n tweetjes of met z’n vieren. Daarnaast is deze Duett zeer geschikt voor reclamedoeleinden!

Prijs: €225,- per dag, 100 km vrij